Roger Haddad

Roger Haddad

Roger Haddad är inte bara känd som riksdagsledamot för folkpartiet i Sveriges Riksdag utan medverkar ofta i TV, bland annat SVT:s populära program Debatt. Haddad föddes 1978 i Beirut i Libanon men växte upp och är fortfarande bosatt i Västerås. Under utbildningsåren engagerade han sig som vice ordförande för Studentkåren i Sundsvall och han har en politicies magisterexamen i statsvetenskap. Sedan 2006 är Haddad ledamot i kommunfullmäktige i Västerås och under åren 2006-2010 satt han som kommunalråd. Under denna tid arbetare Haddad för att lyfta romska frågor.

2010 blev Haddad riksdagsledamot för folkpartiet tack vare personröster. Han är idag ledamot i Utbildningsutskottet, suppleant i Justitieutskottet samt Socialförsäkringsutskottet. Sedan 2002 har Haddads huvudfrågor handlat om skolpolitiken. I arbetet i riksdagen har han också initierat ett nätverk som ska lyfta romska frågor.

Haddad har inte bara varit aktiv i Riksdagen utan 2011 blev han invald till Västmanlandsakademien och tidigare har han varit ordförande i Svenska Burmakommittén.