Sargon De Basso

Sargon De Basso

Sargon De Basso, född 1977, är en välkänd och välrenommerad advokat. Mellan 2001 till 2011 var De Basso anställd på Advokatfirman Althin och efter studier i juridik vid Uppsala Universitet blev han titulerad advokat 2006. De Basso har under åren blivit uppmärksammad för sina goda advokatinsatser bland annat efter att ha representerat skådespelaren Mikael Persbrandt, artisten Ken Ring och rockbandet Millencolin.

Bland andra uppmärksammade mål hittas fallet Tommie 2006. I detta ärende hölls Tommie Karim oskyldigt häktad i nästan 2 månader för misstanke om att ha utfört ett hänsynslöst mord på sin sambo, trots att han själv fick bevittna händelsen och själv ringde till SOS. Efter en lång rättslig process med De Basso som försvarsadvokat friades Tommie från alla misstankar och han fick åter träffa sin son som efter mordet hade blivit tvångsomhändertagen av sociala myndigheter.

Sedan 2011 är De Basso delägare av Defens som är en advokatfirma i Stockholm. Förutom hans engagemang som försvarsadvokat har De Basso också varit verksam i andra sammanhang som exempelvis styrelseordförande i fotbollsklubben Assyriska FF.