Syrianska FC

Syrianska FC

Trots att fotbollsklubben Syrianska FC bildades så sent som 1977 har man sedan dess klättrat upp genom divisionerna och tagit sig till allsvenskan. Därför anser många syrianer att Syrianska FC är folkgruppens officiella landslag. Idag spelar Syrianska FC i Superettan som är Sveriges näst högsta serie och hittills har man spelat i tre allsvenska säsonger.

Syrianska FC är fotbollsklubben som går utanför idrottens gränser genom att verka för att skapa mångfald och integration i Södertälje. I Syrianska FC spelar många syrianer och araméer, men klubben är öppen för att värva spelare från alla olika länder. Ungdomsverksamheten i klubben har under åren växt sig så stor att den anses vara den största inom fotbollen.

Bland alla de 20 syrianska fotbollsföreningar som finns i Sverige är Syrianska FC uteslutande det lag som anses vara mest framgångsrikt. Då syrianska spelare är kända för en unik teknik, snabbhet och offensiva anfall har spelsättet bidragit till att ge en ny dimension i den svenska fotbollen.